Olika Festivaler

Olika festivaler du kan hitta i Sverige

Här hittar du en lista på festivaler och andra evenemang du kan besöka i Sverige samt datumen då de tar plats. Det här är en lista med festivaler som vi inte nödvändigtvis besökt men som är populära. Det här bland de största festivalerna man hittar i Sverige så det passar dig som verkligen vill ha en riktig festivalupplevelse. Om du vill veta lite mer om festivaler vi besökt och gillar kan du istället läsa en av våra artiklar om särskilda festivaler och våra intryck av dem.

Läs vidare och se om något nedan tilltalar dig!

Gothenburg Sound Festival – 9:e januari, Göteborg.
Festivalen för dig som gillar hård musik och älskar att höra band från olika delar av världen. Här har du chansen att hitta nya favoriter eftersom festival ofta bjuder in band som är på väg att bli välkända men. Du hittar också större akter inom genren så det passar dig som vill ha en autentisk upplevelse av hårdrock.

Umeå Open – 7:e april, Umeå.
Umeå ligger visserligen ganska långt norrut men det är lätt att ta sig dit med tåg eller för den delen med bil. Det kan vara riktigt roligt att samla en grupp vänner och bila tillsammans. På det viset blir det lite mer av en semester. Festivalen består mest att pop och rock men du kan hitta både mindre och större band.

Västerås Cityfestival – 30:e juni – 2:a juli, Västerås
Mitt i sommaren har du Västerås största festival. Om vädret är fint kan det vara riktigt roligt och det är nära till Västerås från Stockholm och Uppsala så du kan lätt ta dig dit. Här hittar du musik men också marknader och karuseller för barn.

Åmåls Bluesfest – 6:e och 7:e juli, Åmål.
Är du ett fan av blues och soul vill du inte missa den här festivalen. Åmål ligger nära Göteborg så det är lätt att ta sig dit med tåg eller buss om du inte har egen bil. Det är en populr festival för genren och många besökare tar sig hit. Det är väl värt ett besök om du inte kan leva utan blues.