INDOOR COUNTRY FESTIVAL 27-29 JANUARI

Gillar du country musik? Då finns det i stort sätt bara en festival i Sverige som gäller för dig. Allt du behöver veta om den här festivalen finns i namnet: här handlar det om country och bara country. Festivalen hålls inomhus så att du inte behöver oroa dig för dåligt väder. Den hålls den 27:e och 29: januari Karlstad så der är så klart inte den perfekta tiden eller platsen för en utomhusfestival. Festivalen är liten till storlek men erbjuder massor när det gäller atmosfär och umgänge. Den hålls på Gustaf Frödinge hotell vilket är en otroligt vacker miljö som passar perfekt för den här typen av musik.

Vare sig du gillar modern, poppig country musik eller mer traditionell americana kommer du garanterat hitta något du gillar eftersom många countryband från hela Sverige och till och med några internationella akter besöker festivalen. Eftersom den pågår ett par dagar kan du också välja om du vill vara där under hela festivalen eller bara en dag. Karlstad är fint under vintern så det kan vara roligt att planera ett besök till festivalen som en del av en längre semester med skridsko eller skidåkning till exempel. Det är dessutom lätt att ta sig till Karlstad eftersom staden har många förbindelser till andra städer med tåg. Det går även att ta bussen men det är inte att rekommendera eftersom det tar längre tid än med tåget.

Om du har vänner eller bekanta som gillar samma typ av musik som du gör kan det vara värt det att försöka få ihop ett gäng så att ni kan bila tillsammans. Det kan vara ett roligt sätt att resa och ni kan då se vad som finns längs vägen.

Gillar du country är detta en festival du inte bör missa. Även om du bor på annan plats i Sverige är det värt resan till Karlstad. Det är också roligt att festivalen hålls i januari eftersom det inte finns många festivaler att ta del av på vintern. Det gör att du har något lite mer livligt och socialt att se fram emot efter storhelgen som inte involverar julgranar eller pepparkakor. Även om du inte gillar country sen tidigare kan det vara ett roligt sätt att upptäcka en ny genre som är mycket mer varierad än många tror. Den har ju funnits ett tag så det finns många olika typer och stilar av country man kan välja mellan.

Det är alltid praktiskt när en festival ligger i en stad även om det är en relativt liten stad som Karlstad. Det innebär att du lätt kan hitta boende nära festivalen och äta god mat i restauranger utanför festivalområdet om du lessnat på maten som finns på festivalområdet. Du kan också hitta många andra sevärdheter och aktiviteter nära festivalen. Missa inte Indoor Country om du vill ha en unik upplevelse mitt i vintern.