De bästa festivalerna i Las Vegas

Att Las Vegas är huvudstad i spelvärlden är knappast en nyhet, även om du såklart kan hitta ett stort SpelLandet casino spelutbud genom mobilen eller datorn kan du komplettera ditt spelande med att dra en helg eller vecka till Vegas. Bäst är kanske att kombinera de båda, du kan spela online under lugna stunder på hotellet för att sedan återvända till Las Vegas fantastiska atmosfär. Något som har växt sig rejält stort under de senaste åren är de olika festivaler som finns i Las Vegas. Vi har kollat upp de allra bästa som finns under året.

EDC Las Vegas

Det här är kanske den mest kända festivalen under året, främst på grund av storleken av evenemanget. EDC står för Electric Daisy Carnival, och det är definitivt karnevalstämning i stan när den drar igång. Om du har vägarna förbi Vegas i maj – juni bör du definitivt ge dig av till den stora arenan där Las Vegas Motor Speedway vanligtvis håller till, där kommer du att hitta attraktioner, EDM-spelningar och allt annat som ingår i en galen Vegas karneval.

iHeart Radio Music Festival

Det här är en gigantisk musikfestival som drar de största namnen inom pop och rock. Vegas har som bekant många artister stationerade i stan för regelbundna gig, men här på festivalen kan otippade musiker dyka upp och förgylla din upplevelse. Det här är en självklarhet för alla som gillar musik, och den är återkommande i september varje år.

Life is beautiful

För alla som gillar konst och musik är Life is beautiful en självklarhet. Det här är en riktig stadsfestival, som tar över arton kvarter i centrala Las Vegas varje september. Hit kan du åka för att se musiker som Kanye West och Lorde, samtidigt som du kan uppleva lite av världens mest spännande konst. Det är bara att gå gatan ner för att översköljas av alla intryck och ett smakprov från all världens kultur.

Epicurean Affair

Det här är festivalen för alla som älskar bra mat och råvaror av absolut högsta klass. Denna återkommande matfestival innefattar över sjuttio olika restauranger och drar ihop världens all mat varje maj. Tänk på att komma med god aptit och inte alltför tajta kläder, du kommer att behöva utrymme att växa när du möts av all denna mat. Kom ihåg att om du inte hinner äta dig igenom utbudet i år så kan du alltid komma tillbaka nästa, då kanske fler restauranger i din smak har slutit sig till sällskapet och tryckt upp kvalitén ytterligare.

RiSE Lantern Festival

Vårt sista tips riktar sig till dig som vill föda själen och inte bara kroppen. Det här är en festival ute i öknen och tar dig så långt bort från världens stök och Vegas nattliv som du bara kan komma. Här kan du träffa andra människor, få nya intryck och få bättre insikt i dig själv, på en och samma gång. Självklart ingår det att tända lyktor tillsammans med de andra tusentals deltagarna, festivalen har inte fått sitt namn för inget.